Posts

Showing posts from July 31, 2011

Aku dan Training Unit - Report submission

It is quite sometime aku tak update blog berkenaan dengan Training unit. Ya...aku masih di Training unit lagi. Masih diperlukan disini....eeerrr atau org tak sanggup nak take over keje aku yg berlambak2 dan dealing ngan human skill. Mmg pening. Kali ini sebagaimana yg aku bagitahu dulu aku ada 410 org student yg buat praktikal di merata2 tempat. Training dah tamat dan dah tiba masa diorg submit report dan log book ke Kulliyyah. Kini tibalah saat2 yg mencabar bagi aku. Terima, sort dan agihkan kepada respective department/ lecturer. Evaluation report dari supervisor dan visiting lecturer dah start aku terima. Aku letak dlm kotak dulu. Kasi settle satu2. Planning mesti ada kalo idak merana jiwa dan kejar dateline. Workplace aku penuh ngan kotak. Adehhhhh....tension tengok keliling, kotak, kotak, kotak...huhuhu..
Dateline report submission 25th Julai 2011. Well nak dijadikan cite lak, 17hb Julai 2011 (8.30pm) my beloved husband kene heart attack. ICU kat KMC. Jadi aku kena lah ambik cuti…

Pada Suatu Hari....ICU

Aku di uji lagi. 17hb Julai 2011 satu lagi tarikh yg tak dapat aku lupakan. On that day, aku bertolak ke KL dgn anak sulungku. She had an appointment on 18th Julai 2011 kat KL dgn Ust Hj Lokman, Darul Syifa kat Sg Pusu, Gombak. Masa makan mlm kat Sogo araund 8pm, my hubby called. Dia kata nak ke klinik, sakit dada. So, I did not expect anything. Tapi pelik jugak sbb dia x pernah mengadu sakit dada. 8.30pm dia call balik dia kata dia being refered to Hosp. "doktor kata kene masuk ward". Kenapa? aku tanya. "Sakit mcm mana?" Dia pn explain. Bunyinyer macam Heart Attack tapi agak mustahil sbb dia xde apa2 penyakit pn sebelum ni. Aku tak puas hati, aku call doktor yg merawat husband aku mlm tu.
"Doktor, hubby sy kene minor heart attack ke?" Kebetulan aku kenal doktor tu.
"Not really minor heart attack, skala graf ECG dia agak besar jugak, Nak x nak dia kene gi hospital sekarang jugak". Terkejut aku.
Aku call neighbour aku mintak tolong tengokkan anak…