Posts

Showing posts from August 17, 2008

Friends are like balloons.......

Image
Friends are like balloons; once you let them go,
you might not get them back.

Sometimes we get so busy with our own lives and problems
that we may not even notice that we've let them fly away.
Sometimes we are so caught up in who's right and who's wrong
that we forget what's right and wrong.
Sometimes we just don't realize what real friendship means until it is too late
I don't want to let that happen
I'm gonna tie you to my heart

so I never lose you.

Nobody said life would be easy, they just promised it would be worth it

Image
Life is too short to wake up with regrets.
So love the people who treat you right.
Forget about the ones who don't.
Believe everything happens for a reason.
If you get a second chance, grab it with both hands.
If it changes your life, let it.
Nobody said life would be easy, they just promised it would be worth it.

UrusanNYA

Image
Beri hatiMu hanya untuk Allah,

pasti Allah temukan padamu pemilik terbaik.

hamparkan masamu seluasnya hanya untuk Allah,

pasti Allah aturkan seluruh kehidupanmu sebaiknya.





Betul tu, saya setuju dengan ayat di atas. Ianya merupakan salah satu tips pengurusan masa yang efektif. Caranya adalah memperuntukkan masa anda pada Allah terlebih dahulu. Caranya adalah dengan melakukan solat di awal waktu. Betul, cuba amalkan. Percayalah dengan melakukan solat pada awal masa, hidup anda lebih tersusun. Anda melakukan kerja yang penting. Hamparkan waktu padaNya, selebihnNya Dia akan mengaturkan. Secara logiknya pun betul. Urusan dengan Dia adalah urusan paling besar. Jika anda mampu menyelesaikan urusan besar ini, sudah tentu urusan kecil amat mudah sahaja bagi anda. Lebih-lebih lagi Dia selalu di samping anda. Tetapi jika anda tiada masa untukNya, bermaksud anda sudah tersilap arah. Anda masuk jalan yang salah. Anda banyak menghabiskan masa kepada perkara yang kurang penting. Padahal urusan dengan…

i-Quest 2008

Image
i-Quest08 berlangsung minggu lepas(15-17August 2009). We really enjoy ourselve kat sini. Here are some postings some of the activities yg ada hari tu.
Banyak sebenarnya aktiviti, tapi rasa mcm tak cukup masa nak melawat semua. Gerai2 makanan oleh students kat sini. Dari semua kulliyyah. Dentistry, Sciences, Medic, Pharm, Nursing, Allied Sciences. Semuanya melambai2 menjemput menikmati juadah yang di sediakan. Dentistry dgn Nasi Arabnya. Thanks Mazni sbb belanja Nasik Arab n air air tu....sedapppp...Sciences ngan Nasi ayam, burger goreng, rojak buah dan mcm2 lagi.....terlalu banyak..bukan nak kata sampai tak terbeli tapi kalau beli pn rasanya sampai tak termakan...Majority students kat situ semua kenal kita, hehe kadang2 kita pn tak ingat nama2 diorg...so kalau tak singgah , kesian rasanya....alahai...ni la bila banyak berhubung ngan students2 nie...
Exhibition counter pn banyak n very informative and helpful. Nursing, Dietrition, Medic dengan medical check-up, radiography, Optimatris, …