Posts

Showing posts from April 8, 2012

Aku

Image
Luarannya aku tampak kuat, tabah, sentiasa tersenyum... Namun tiada siapa mendengar rintihan serta jeritan hatiku selain Kekasih Agungku...Pada saat aku benar-benar memerlukan teman untuk bicara, tiada siapa sudi melainkan diriNya... Pada aku memerlukan dahan untuk berpaut Dia dengan rela hati dan penuh kasih-sayang menghulurkan tanganNya padaku...Pada saat aku menangis tak berdaya, Dia kirimkan aku kalam agungNya... Dia tenangkan aku dengan ayat2cintaNya yang aku kira, cukup LUARBIASA...ღ❦✿

Kerinduan

Image
Satu getaran kerinduan yg tiada sempadan....SubhanAllah...izinkan aku  menjadi TetamuMu lagi..

Redha

Image
Walaupun hati agak kecewa tapi bile teringat janji Allah, ingat kasih sayang Allah...aku redha dan terus bersabar..Moga Allah akan menggantikan dgn sesuatu yg lebih baik dan yg terbaik...Aminn

Kenapa kita?

Jangan persoalkan kenapa kita yang kena?..Tetapi katakan kita yang terpilih, dipilih oleh Allah.

Kita terpilih untuk putus cinta dengan manusia, tetapi bertuah kerana dipilih bercinta dengan
Allah.

Pujuklah hati yang kecewa itu dengan apa yang telah ditegaskan oleh Allah bahawa apa yang lebih baik pada pandangan kita belum tentu baik pada realitinya.

Yang pergi itu mungkin bukan yang terbaik untuk kita, dan yakinlah Allah telah sediakan yang terbaik untuk kita sebagai gantinya selagi mana kita bersabar.

Cuba amalkan bacaan doa dibawah untuk menghilangkan rasa kekecewaan dengan sesuatu perkara. Insyallah ALLAH pasti akan menolong kalian. Dan berusahalah dengan penuh kepercayaan dan yakin pada ALLAH..

'YAMHULLAHU MAIYASHA'Q' ertinya : ALLAH MENGHAPUSKAN APA JUA YANG DIKEHENDAKINYA.