Kulit Karipap
Tahu tak kawan-kawan kulit karipap ade banyak cara membuatnya. Resepi yang berlainan dan amat simple. Bergitu juga dengan intinya, boleh diolah ikut selera kita tak semestinya intinya mesti boh daging atau ayam, setakad kentang kosong pun sedap asal kena dengan ramuannya. Ok jom kita cuba2 dengan beberapa resepi kulit karipap @ epok-epok kesukaan ramai ni...MENCUBA tiada salahnyakan... KULIT KARIPAP (versi saya ) Bahan 2 cwn tepung gandum 1/2 cwn mentega (cairkan) sedikit garam sedikit air ais Caranya: 1) Gaulkan tepung, garam dan mentega serata, sambiltu masukkan air ais sedikit demi sedkit sambil menguli menjadi doj lembut. KULIT KARIPAP (versi 2) Bahan 2 cwn tepung gandum 3 sdm mentega/marjerin sedikit air sedikit garam Caranya tepung gandum digaulkan dengan mentega- abu roti-anginkan. Pastu masuk garam-gaul rata dan air sedikit2 sambil uli jadi doh. KULIT KARIPAP (versi 3) Bahan 2 1/2 cwn tepung gandum 1/2 cwn minyak masak sedikit garam sedi