LEPAT UBI KELEDEK..
BAHAN BAHANNYA...
1 biji keledek merah-direbus dan dilecekkan
500ml santan
100gm tpung beras-plastik biru
2 sudu makan marjerin- dicairkan
120gm gula
secubit garam
sedikit minyak
daun pisang-untuk membungkus
CARA MEMBUATNYA..
1. campurkan kesemua bahan dalam periuk dan kacau di atas api hingga pekat
2. ambil daun pisang yang siap dgunting dan sapukan sedikit minyak di atsnya
3. ambil satu sudu besar adunan tadi dan letakkan di atas daun pisang
4. lipat kemas daun pisang seperti membuat lepat
5. sediakan kukusan dan kukus selama 20minit
6. setelah masak sejukkan seketika..dan sedia dihidangkan..
SELAMAT MENCUBA...
1. campurkan kesemua bahan dalam periuk dan kacau di atas api hingga pekat
2. ambil daun pisang yang siap dgunting dan sapukan sedikit minyak di atsnya
3. ambil satu sudu besar adunan tadi dan letakkan di atas daun pisang
4. lipat kemas daun pisang seperti membuat lepat
5. sediakan kukusan dan kukus selama 20minit
6. setelah masak sejukkan seketika..dan sedia dihidangkan..
SELAMAT MENCUBA...
Comments